Facebook hozzászólás
897

Grissini, az isteni kenyérpálcika

A grissini, az olasz kenyérpálcika kitűnő levesek és hidegtálak ellé. Rágcsálni valónak, vagy aprósütemény és sós mogyoró helyett is ajánljuk.

Grissini, Kép: maxpixel.com
Kép: maxpixel.com

Hozzávalók:
15 gr friss élesztő
150 ml langyos víz
375 gr teljes kiőrlésű liszt
1/2 kávéskanál só
30 ml olívaolaj
a tetejére egy tojásfehérje
szezámmag

Elkészítés:
A langyos vízben feloldjuk az élesztőt, meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt és az olajat. A tésztát jól összegyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet. Egy olajjal kikent edénybe tesszük, letakarjuk, 20 percig kelesztjük. Ekkor óvatosan átgyúrjuk, 15-20 egyenlő darabra vágjuk, amiket hosszú hurkákká sodrunk. Megolajozott sütőlemezre fektetjük a pálcákat, újabb 10 percig kelesztjük, végül a tetejét lekenjük a fehérjével, megszórjuk a szezámmaggal, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.

Juhtúrós kence
Családi ünnepeink remeke ez az egyszerű kence. Férjem unokatestvére a nagy tudora. Nincs olyan közös buli, ahol ne lenne ilyen. Kenhető sós kekszre, pirítósra esetleg pogácsára. A karácsonyi vagy újévi partiban is jó szolgálatot tesz!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!