Gyömbéres almaleves
Hideg időben az embernek még jobban esik a leves, mint egyébként, és a gyümölcsleves sem csak nyári étel, ha nem hidegen tálaljuk! Ez a fogás pedig akár egy karácsonyi asztalon is megállná a helyét.
Hozzávalók
● 8 nagyobb alma
● fél citrom leve és héja
● kevéske fehérborecet
● 1 evőkanál méz
● 3 kávéskanál őrölt kardamommag
●egy 3-4 centis gyömbérdarab
● 2 kávéskanál fahéj
● 2 deci tej
● 1 púpos evőkanál vaníliapuding-por
● víz
● fenyőmag a tálaláshoz
Elkészítése
Az almát és a gyömbért meghámozzuk, darabokra vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a többi fűszert meg a mézet, és addig főzzük, amíg az alma megpuhul. Ha ez megvan, botmixerrel vagy turmixszal pürésítjük a levest. Ezután már csak kis lángon főzzük, mert „köpködni” fog! A tejet összekeverjük a pudingporral, a leveshez öntjük. és addig főzzük, amíg kellemesen besűrűsödik. Pirított fenyőmaggal tálaljuk.
● Fenyőmag helyett más pirított maggal is díszíthetjük.
● Ehhez a nagyon finom, fűszeres és szívmelengető leveshez egy stílusos zománcozott fazekat ajánlunk.
S ha már hűvös időről meg szívmelengetésről van szó, akkor a figyelmedbe ajánlunk egy rusztikus pálinkakínáló készletet is. A levest kicsinek-nagynak ajánljuk, de a pálinkát szigorúan 18 éven felülieknek!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.