Gyömbéres csirkeragu sáfrányos rizzsel
Eredeti, egészséges egytál étel nem csak ínyenceknek.Nem terheli meg a gyomrod, mégis laktat, és vendégvárónak is kiváló.
Hozzávalók (4 személyre):
– 1 dl olívaolaj
– 40 dkg csirkemell filé csíkokra vágva
– 2 közepes sárgarépa vékonyabbra vágva
– 1 póréhagyma karikákra vágva
– 15 dkg zöldhüvelyű zöldbab
– só
– 1 db 2 cm-es reszelt, friss gyömbér
– 1-2 evőkanál Tamari szójaszósz
– néhány karika chilipaprika ízlés szerint
– 1-2 teáskanál keményítő
– 30 dkg fehér-vagy jázminrizs
– 1 – 2 csipet sáfrány
Elkészítés:
A fele olajon elkezdjük pirítani a csirkét, majd hozzátesszük a sárgarépát, a hagymát és a megmosott zöldbabot. Tovább pirítjuk, majd enyhén sózzuk, hozzáadjuk a gyömbért, meglocsoljuk a szójaszósszal, néhány karika chili paprikával ízesítjük, és a vízben elkevert keményítővel kissé sűrítjük. A rizst a maradék olajon lepirítjuk, felöntjük vízzel, 1-2 csipet sáfránnyal és sóval ízesítjük, majd lassú tűzön készre pároljuk.
Forrás: majomkenyer.hu
Hozzászólás zárolva.