Facebook hozzászólás
4 904

ÜNNEPI DESSZERT

Gyors almatorta – lépésről-lépésre

Almatorta gyorsan, egyszerűen, lépésről-lépésre. Alapja egy amerikai „Classic Crispo” omlós linzertészta, a tölteléke pedig egy egyszerű almás ragu. Amíg a hűtőben pihen a tészta, addig pont elkészítheted ragut. Igazi, férfias desszert Somogyi Zoltán Maxtól.

Lágyan lisztezett nyújtólapon nyújtsuk ki kerekre, kb. 3-4 centivel nagyobbra, mint a formánk. Igazgassuk bele a tésztát a hideg formába, és az oldalára is húzzuk fel, béleljük ki, a maradékot tegyük félre. Böködjük meg az alját egy villával, majd szórjuk meg a cukros keverék egy negyedével. Erre igazgassuk el az alma harmadával, szórjuk meg egy adag cukorral. Tegyünk kis halmokat a lekvárból, és kis darabka vajakat. Rétegezzük még két rétegben az almát, de a cukorból, a vajból és a lekvárból maradjon felülre is, ezekkel fejezzük be.

Nyújtsuk ki a maradék tésztát (gyúrjuk hozzá az aljából leesett maradékot is) ezzel borítsuk be a tetejét, a szélével gondosan összesodorva. A leeső maradékból készíthetünk díszt a tetejére. Kenjük meg a tojás sárgájával, és tegyük a meleg sütőbe. Süssük 40-45 perc alatt szép pirosra. Ha kész, vegyük ki a sütőből, de hagyjuk az edényben kihűlni, hogy utána tudjuk majd szeletelni.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max[/bs-text][/vc_column][/vc_row]

Elzászi almatorta – ahogy Márti látta Elzászban

elzászi-alamtorta, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Sokat dolgoztam Strasbourgban. Ezt az almatortát is ott tanultam. Nincs is jobb annál, mint délután egy pohár újborral és egy szelet almatortával kiülni az Ill folyó partjára, és gyönyörködni a nap őszi sugaraiban! Előre bocsátom, nem vagyok édesszájú, de ezt a desszertet nem lehet megunni, nem lehet kihagyni! Jó étvágyat!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!