Gyors bolognai
Az igazi sugo persze az, amit órákon át főznek, de a mi paradicsomlevünkkel is finom olaszos ragukat varázsolhatunk az asztalra. Én most kaptam több liter házi paradicsomlevet, így egy üveggel gyorsan elhasználtam erre célra.
Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús
1 liter paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
oreganó, bazsalikom
só, bors, cukor
A hagymát kockára vágom és megpirítom, mehet rá a marha, piruljanak együtt ameddig a hús ki nem fehéredik. Közben sózzuk, borsozzuk. Akkor mehet rá a paradicsomlé. Ne egyszerre öntsük mindet hozzá, hanem ahogy fő el róla a lé, pótoljuk. A fokhagymát dobjuk bele a zöldfűszerekkel együtt. A paradicsomlé ízétől függően egy kis cukrot is adjunk hozz, hogy ne legyen túl savanyú a mártásunk.
Ha a a hús megpuhul kész is van a szósz. Főtt tésztával és egy kis sajttal nagyon gyors ebéd, de tölthetjük levelestésztába, így remek uzsonna lesz belőle.
Hozzászólás zárolva.