Gyors vacsora: töltött csirkemell
Nálam mindig van a mélyhűtőben csirkemell filé, így aztán sosem jövök zavarba, ha hirtelen kell valamit villantani. Tejföl, sajt szintén van a fridzsiderben, az aszalt szilva pedig helyettesíthető akár barackkal, paradicsommal.
Hozzávalók:
személyenként fél csirkemell filé
1 dl sűrű tejföl
10 dkg reszelt sajt
néhány szem aszalt szilva
1 kis csomag bacon
Elkészítés:
A húsokat megmostam, megtöröltem, majd a vastagabbik oldaluknál bevágva megnyitottam őket. A sajtot lereszeltem, összekevertem a tejföllel ügyelve, hogy ne legyen folyékony a matéria. Ezt töltöttem a nyílásokba, félbe vágott aszalt szilva darabokat tuszkoltam még bele, majd minden húsdarabot akkurátusan becsomagoltam baconbe, hogy mindenhol befedje. Sütőpapírral bélelt tepsibe ültettem a darabokat, letakartam fóliával, majd 190 fokos sütőben 25 percig sütöttem. Levettem a fóliát, grill fokozatra kapcsoltam a sütőt, és pirosra sütöttem a húsdarabok tetején lévő bacont. Néhány percet pihentettem a deszkán, aztán ferdén felszeleteltem a csirkét. Bármilyen jó hozzá, kedvencünk a vajas krumplipüré vagy a zöldség köret.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.