Facebook hozzászólás
394

Gyors vacsora: töltött csirkemell

Nálam mindig van a mélyhűtőben csirkemell filé, így aztán sosem jövök zavarba, ha hirtelen kell valamit villantani. Tejföl, sajt szintén van a fridzsiderben, az aszalt szilva pedig helyettesíthető akár barackkal, paradicsommal.

Töltött csirkemell, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

személyenként fél csirkemell filé

1 dl sűrű tejföl

10 dkg reszelt sajt

néhány szem aszalt szilva

1 kis csomag bacon

Elkészítés:

A húsokat megmostam, megtöröltem, majd a vastagabbik oldaluknál bevágva megnyitottam őket. A sajtot lereszeltem, összekevertem a tejföllel ügyelve, hogy ne legyen folyékony a matéria. Ezt töltöttem a nyílásokba, félbe vágott aszalt szilva darabokat tuszkoltam még bele, majd minden húsdarabot akkurátusan becsomagoltam baconbe, hogy mindenhol befedje. Sütőpapírral bélelt tepsibe ültettem a darabokat, letakartam fóliával, majd 190 fokos sütőben 25 percig sütöttem. Levettem a fóliát, grill fokozatra kapcsoltam a sütőt, és pirosra sütöttem a húsdarabok tetején lévő bacont. Néhány percet pihentettem a deszkán, aztán ferdén felszeleteltem a csirkét. Bármilyen jó hozzá, kedvencünk a vajas krumplipüré vagy a zöldség köret.

Csőben sült zöldségek
Remek köret ez a csőben sült besameles zöldségtál, ami egytálételnek is kiváló persze, ha úgy döntünk, hogy valami egyszerűbb ebédet vagy vacsorát tálalunk.

 

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!