Facebook hozzászólás
626

Gyorsan fogyó pogácsa

Semmilyen különleges elkészítési módot nem igényel a család kedvenc pogácsája, nem kell élesztőt futtatni, nem kell hajtogatni, csak összegyúrni és kisütni.

Gyorsan fogyó pogácsa, Kép: Oláh Krisztián
Kép: Oláh Krisztián

Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
5 db tojássárgája
350 gr tejföl
1 evőkanál cukor
1-1,5 evőkanál só (kóstoljuk meg a tésztát)
5 dkg élesztő
25 dkg túró

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, anélkül, hogy az élesztőt felfuttatnánk, csak belemorzsoljuk a tésztába. Hagyjuk duplájára kelni. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ujjnyi vastagra, egy kevés tojássárgájával kenjük le a tetejét, majd éles késsel rácsozzuk be a tetejét, és szaggassuk ki a pogácsákat. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk langyos helyen 20 percig kelni őket, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra mindet.

Villámgyors sós ropogtatni való
Nem kell feltétlenül bonyolultnak lennie egy ropogtatni valónak, amit a barátaink elé szeretnénk tenni egy sörözés, borozás alkalmával. Ebben a receptben zsírt használunk, ami talán manapság meglepő, de higgyétek el, segíteni fog hosszan frissen tartani a sós rudat. Nem mintha erre olyan nagy szükség lenne, hisz pillanatok alatt el fog fogyni.

Mentés



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!