Facebook hozzászólás
1 912

Gyorsan kevert macedón sós pite

Ez a gyorsan kevert pite most nem édes, hanem sós. Önállóan, de akár egy jó gulyás leves mellé is kiváló. A délvidékről érkezett a recept. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 15 kanál kukoricaliszt
  • 3 tojás
  • 150 g túró
  • 3 kanál tejföl
  • 1 dl tehén tarhó* (vagy sűrűbb joghurt)
  • 1 dl olaj
  • 1 sütőpor
 Elkészítés:
Minden hozzávalót egybeöntünk és alaposan összekeverjük, majd 18o fokon 3o percig sütni. Nagyobb pogácsa szaggatóval is ki lehet szaggatni, de sűrűn egymás mellé rakva a sütőlemezre is jó megoldás.

Mi az a tarhó?
Édesen felforralt tehén-, ritkábban juhtejből oltott tejtermék. A tejet csak kivételesen sűrítik be főzéssel. A kb. 45 °C-ra lehűlt tejbe oltóanyagot kevernek, s az edényt betakarják, hogy hőmérsékletét pár órán át tartsa. Általában csak 8–12 óra múltán bontják ki, erre a kész joghurt már hideg; egységes halmazállapotú, sűrű, kissé savanykás tejtermék
Ha egy gyos és édes kevert sütire vágysz, akkor ezt a finom mákosat ajánljuk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!