Facebook hozzászólás
411

Gyümölcskenyér, ahogy én tanultam

Állandó szereplője a karácsonyainknak, nemcsak azért, mert pillanatok alatt összedobható – tényleg! -, hanem mert gyakorlatilag elronthatatlan, ugyanakkor nagyon finom, némileg variálható is a beleszórt ez-meg-azok változtatásával. Ha még nincs tele a puttonyod a karácsonyi sütikkel, vagy szilveszterre szeretnél valami édeset is az asztalra tenni, próbáld ki nyugodtan!

Gyümölcskenyér, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

6 db tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg finomliszt
10 dkg datolya
10 dkg birsalmasajt
10 dkg apróra vágott dió
5 dkg mazsola
5 dkg kandírozott narancshéj
0,5 dl rum

 

Elkészítés:A tojások fehérjét a cukorral habbá verem, majd hozzákeverem a tojások sárgáját, a rumba áztatott gyümölcsöket és annyi lisztet, hogy hosszúkás cipókat tudjak belőle formálni. 170-180 fokos sütőben 30-35 percig sütöm. Tűpróba kötelező!

 

 

Nincs karácsony gyümölcskenyér nélkül
Ezért mutatunk egy másik receptet is, abban fehércsoki van, de másban is különbözik ettől a recepttől. Tessék csak, lehet válogatni!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!