Facebook hozzászólás
1 095

Gyümölcskosárka pudinggal

Tulajdonképpen azt is mondhatnám, hogy retro süti, de minden alkotóeleme időtálló, sosem megy ki a kulináris divatból, és ha ügyesek vagyunk, elkészíthetjük olyan dekoratívra, hogy mindenkinek leesik az álla, aki meglátja. Igazából bármilyen gyümölcs jó hozzá, nincs idényhez kötve tehát az elkészítése.

Gyümölcskosárka, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
32 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
16 dkg vaj
12 dkg porcukor
4 db tojássárgája

A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
5 dkg cukor

a tetejére 1 csomag tortazselé
gyümölcsök felaprítva

Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd folpackba csomagolva pihentessük egy órán át a hűtőszekrényben. Közben készítsük elő a gyümölcskosár formákat, vékonyan vajazzuk ki, szórjuk meg liszttel, majd a felesleges lisztet ütögetéssel távolítsuk el a formákból. Ha letelt a pihentetési idő, nyújtsuk a tésztát vékonyra, szúrjunk ki belőle annyi korongot, ahányat kiad, a korongok legyenek néhány milliméterrel nagyobbak, mint a fém formák. Béleljük ki a formákat a tésztával, az aljukat szurkáljuk meg villával, és 180 fokos sütőben süssük nagyjából 15 percig a kosárkákat. Akkor jó, ha a forma szélein már picit barnul a tészta.

Amíg a kosarak sülnek, készítsünk el egy csomag vanília ízű pudingport a csomagoláson lévő leírás szerint, ha elkészült, terítsünk egy folpack fóliát a tetejére úgy, hogy hozzáérjen a krémhez, így nem fog a puding bebőrösödni. Hűtsük ki! A gyümölcsöket aprítsuk fel, amelyik hajlamos megbarnulni, egy kevés citromlével spricceljük meg. Ha a tészta és a krém is kihűlt, töltsük meg a kosárkákat a krémmel, rendezzük el a tetején a gyümölcsöket, és a csomagoláson lévő leírás szerint elkészített tortazselével kenjük le.

Bárányborda Yorkshire-pudinggal
Ez a recept az angol konyha autentikus képviselője, aki nem kóstolta, még az is hallott róla. Hogy mennyire felel meg a magyar ízlésnek, az kétesélyes, de a hazai ízlés szerencsére egyre nyitottabb az itthon kevésbé megszokott ízek iránt. Az alapanyagok igazán nem szokatlanok, érdemes megpróbálkozni vele!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!