Gyümölcsös csemege
Meglehetősen tömény, de annál finomabb édességet ajánlunk! Kicsit előre kell gondolkodni hozzá, viszont el is áll egy darabig – tehát akár gasztroajándéknak is jó lehet!
Hozzávalók
(kb. 60 darabhoz)
● 25 deka méz
● 10 deka reszelt alma
● 25 deka reszelt mandula
● 30 deka liszt
● késhegynyi sütőpor
● 7 deka kandírozott citromhéj
● 3 evőkanál citromlé
● 7 deka apróra vágott mazsola
● szerecsendió, gyömbér, őrölt szegfűszeg, egy teáskanál fahéj
● 4 evőkanál sűrített tej
● 5 deka pucolt és csíkokra vágott mandula a díszítéshez
Elkészítése
A mézet egy edényben megmelegítjük, hozzákeverjük a reszelt almát, beleszórjuk a darált mandulát, majd az egészet alaposan összekeverjük, majd levesszük a lángról. A keveréket összedolgozzuk a liszttel, a sütőporral, az aprított, kandírozott citromhéjjal és mazsolával, a fűszerekkel és a citromlével. Lisztezett deszkán egy centi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd kis kockákra felvágjuk. Ezután állni hagyjuk egész éjszaka. Másnap a kockákat bekenjük sűrített tejjel, és megszórjuk manduladarabkákkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. huszonöt percig készre sütjük.
● Ezt a recept érdemes már most kipróbálni, hogy karácsonyra már könnyedén elkészíthesd, mert biztos, hogy ott lesz a helye mindennap az ünnepi asztalon. Az elkészítéséhez – már az ünnepekre is gondolva – egy 9 részes edénykészletet ajánlunk, amely most akciósan kapható. Ráadásul akár komolyabb ajándéknak is kiváló lehet.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.