Gyümölcsös túróhab áfonyaöntettel
Igazi tavaszi-nyári finomság – ami persze ősszel meg télen is nagyon jó –, mert még a szokásosnál is üdébbé és üdítőbbé teszik a szezonnak épp megfelelő gyümölcsök. Már nyugodtan lehet nekikezdeni az idei eperrel, és aztán lehet folytatni a málnával, meggyel, ribizlivel… Előttünk a nyár!
Hozzávalók
● 20 deka tehéntúró
● 2 zacskó vaníliás cukor
● 1-2 evőkanál cukor
● kevés reszelt citromhéj
● citromlé
● 1 deci vaníliás puding
● 2 deci tejszín
● 30 deka bogyós gyümölcs
● 2 deci gyümölcslé
● 2 deka zselatin
Elkészítése
Az áttört tehéntúrót ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citromlét és a citromhéjat meg egy késhegynyi sót, és összekeverjük a kihűlt és szitán áttört vaníliás pudinggal. A tejszínből közepesen kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, valamint a gyümölcsszemekkel. A zselatinból és a gyümölcsléből zselatint főzünk, lehűtjük, és „bekötjük” vele a habot. Formába (vagy formákba) öntjük, és hűtőben mintegy két órán keresztül hűtjük. Tálalás előtt a formá(ka)t meleg vízbe mártjuk, és a túróhabot tálra (vagy tányérra) borítjuk. Vízzel vagy kevés vörösborral hígított áfonyalekvárral kínáljuk.
● A kész túróhabot melegvizes késsel szeleteljük.
● Apropó, szeletelés. Amilyen egyszerűen hangzik, néha olyan nehéz, és ezt csak azok tudják igazán, akik már többször többfélét próbáltak meg szépen felszeletelni. Persze mindig akkor lesz szálkás a hús, meg rogy össze a torta, amikor az ember a leginkább igyekszik, hogy minden gyönyörű legyen. Szóval a megfelelő kés rettentő fontos! Hogy ez az érdekes késkészlet mi mindenre jó, az persze csak a gyakorlatban derül ki… De az Életforma Shopban találhatsz ennél sokkal tarkábbat és mókásabbat, meg százszorta konzervatívabbat is, de mindegyik képes szépen szeletelni…
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.