Gyümölcstorta
Egy sütemény, amelyről le kellene mondania a cukorbetegeknek, a fogyókúrázóknak, a tejallergiásoknak és a gluténérzékenyeknek is. Mi most kipróbáltuk minden mentesen.
Hozzávalók:
3 evőkanál nyírfacukor
3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (gluténmentes diétában rizsliszttel vagy gluténmentes lisztkeverékkel helyettesítse)
3 tojás
4 evőkanál darált dió
1 kávéskanál szódabikarbónavagy egy fél csomag bio sütőpor
1 csomag pudingpor (gluténmentes diétában csak azt használjuk, amelyikre ráírják, hogy gluténmentes)
4 dl rizstej
4 evőkanál nyírfacukor
néhány szem eper vagy tetszés szerinti gyümölcs
1 zacskó (12 g) tortazselépor (gluténmentes diétában csak azt használjuk, amin feltüntetik, hogy gluténmentes)
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük 3 evőkanál nyírfacukorral és egy 1 evőkanál vizet is teszünk bele. Ebbe belekeverjük a kimért diót, a lisztet és a kávéskanál szódabikarbónát. Hozzáadjuk 3 tojásfehérje felvert habját. Ezt a keveréket előmelegített sütőbe 15-20 percig, tűpróbáig sütjük.
A pudingot a 4 dl rizstejjel megfőzzük (ebből 1 decivel keverem ki a pudingport, a másik 3 decivel a cukrot, majd a cukros tejhez lassan hozzáöntöm a pudingport)
A kisült piskóta tetejére, miután kihűlt, ráöntjük a langyos pudingot, erre rárakunk néhány szem feldarabolt gyümölcsöt.
Majd egy zacskó tortazselé porból zselatint készítünk a leírtak alapján. Az elkészült zselatint ráöntjük a pudingos tortalap tetejére. (Ha valaki idegenkedik a zselatintól, akkor azt el is hagyhatja, legfeljebb kicsit több gyümölcsöt pakol a torta a tetetjére.)
Forrás: majomkenyer.hu
Hozzászólás zárolva.