Facebook hozzászólás
693

Ha kedd, akkor szőlős pite

Ki mondta, hogy csak hétvégén jár a süti, mert anya akkor ér rá? Mi minden nap megennénk, és a tízórais dobozban is nagyon jól mutat…egy darabig. Igazán egyszerű, alap pite tésztából készült, amibe bármilyen töltelék kerülhet. Most éppen a szőlő volt a soron.

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt + amennyit még felvesz a gyúrásnál és a nyújtásnál,
  • szőlős pite
    Kép: onlinebalaton

    15 dkg vaj

  • 10 dkg cukor,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 tojás,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • ½ kávéskanál só.

A töltelékhez:

  • 40 dkg csemege szőlő (kék és fehér vegyesen),
  • 10 dkg cukor,
  • 1 evőkanál vaníliás cukor,
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj,
  • 2 evőkanál keményítő vagy 2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliában 30 percre hűtőbe tesszük. A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd leszemezzük, félbe vágjuk, kimagozzuk. Az előkészített szőlőszemeket megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, keményítővel és jól összekeverjük. A tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, tepsibe rakjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme, majd megszórjuk zsemlemorzsával – vagy finom kekszmorzsával. Ráöntjük a szőlős tölteléket, elegyengetjük, és a másik kinyújtott tésztalapot ráfektetjük.(De lehet rácsozni is, ahogy a képen látjátok) A pite tetejét villával megszurkáljuk, majd felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben készre sütjük.

Kép: onlinebalaton
Kép: onlinebalaton

 

 

 

 

A múlt héten levest készítettünk a szőlőből! Kattints a receptért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!