Ki mondta, hogy csak hétvégén jár a süti, mert anya akkor ér rá? Mi minden nap megennénk, és a tízórais dobozban is nagyon jól mutat…egy darabig. Igazán egyszerű, alap pite tésztából készült, amibe bármilyen töltelék kerülhet. Most éppen a szőlő volt a soron.
Hozzávalók:
35 dkg liszt + amennyit még felvesz a gyúrásnál és a nyújtásnál,
Kép: onlinebalaton
15 dkg vaj
10 dkg cukor,
2 evőkanál tejföl,
1 tojás,
1 teáskanál sütőpor,
½ kávéskanál só.
A töltelékhez:
40 dkg csemege szőlő (kék és fehér vegyesen),
10 dkg cukor,
1 evőkanál vaníliás cukor,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
2 evőkanál keményítő vagy 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliában 30 percre hűtőbe tesszük. A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd leszemezzük, félbe vágjuk, kimagozzuk. Az előkészített szőlőszemeket megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, keményítővel és jól összekeverjük. A tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, tepsibe rakjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme, majd megszórjuk zsemlemorzsával – vagy finom kekszmorzsával. Ráöntjük a szőlős tölteléket, elegyengetjük, és a másik kinyújtott tésztalapot ráfektetjük.(De lehet rácsozni is, ahogy a képen látjátok) A pite tetejét villával megszurkáljuk, majd felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben készre sütjük.
Hozzászólás zárolva.