Habos barack málnaöntettel
Mennyei ízek kavalkádja a habos barack málnaöntettel. Nem kell hozzá, csak pár darab őszibarack, tojás sem sok és liszt sem kell. Látványnak sem utolsó!
Habos barack málnaöntettel
Hozzávalók: 5 érett őszibarack, 4 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, fél citrom (leve), 2 evőkanál málnaszörp; a tojáshabhoz: 3 tojásfehérje, só, 2 evőkanál porcukor; a díszítéshez: málna, mentalevelek
Elkészítése: Leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliás cukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a citromlevet, a málnaszörpöt, és tálalásig hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a cukrot, és fényes, sima masszává keverjük. A barackokat a tojáshabbal megtöltjük, kivajazott tepsibe rakjuk, és forró sütőben a hab keményedéséig sütjük, majd még 5 percig a sütőben hagyjuk, de a sütőajtót kissé kinyitjuk. Tányérokra tesszük, a hideg öntettel körülöntjük, málnaszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
forrás: www.manna.ro
Hozzászólás zárolva.