Facebook hozzászólás
11 210

Halfilé, sült zöldségágyon

Évek óta halljuk, hogy kevés halat eszünk. Ennek az egyik oka az, hogy viszonylag nehéz friss halat beszerezni. Szerencsére, a nagyobb kereskedelmi láncok már dolgoznak a megoldáson. A hal maga is megosztó, hát még a fajtája, vagy éppen a származási helye. Azt gondolom, hogy kompromisszumot kell kötnünk. El kell fogadni, hogy inkább egy magyar afrikai vagy szürkeharcsa, esetleg kecsege, balin kerüljön a tányérunkra, mint egy ki tudja, hol és milyen módon „előállított” pangasius vagy tilápia filé. A lényeg, hogy találjuk meg a nekünk tetsző, ellenőrizhető származású, friss halat, és készítsük el.

Halfilé zöldségágyon, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

80-90 dkg afrikai harcsafilé
2-3 szál sárgarépa
2-3 fej burgonya
1-2 szál gyökérzöldség
1 fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi grill fűszerkeverék
kevés olaj, só, bors,
Elkészítés:

1. A halfilét töröljük szárazra, vágjuk fel 6-8 szeletre, dörzsöljük be a grill fűszerrel. A zöldségeket vágjuk kisebb kockákra. Kenjünk ki egy sütőedényt vékonyan olajjal, tegyük bele a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsük fel 1-2 dl hideg vízzel, és előmelegített sütőben, 170-180 fokon süssük 10-12 percet.
2. Keverjük át a zöldségeket, helyezzük rá a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, és süssük 8-10 percet.

Max további receptjei itt találhatók.

Fish and chips, az angol tuti
Londonban járva kötelező kulináris elem a fish and chips, azaz sörtésztában sült hal fogyasztása sült krumplival. Ettem már klasszikus módon tálalva, újságpapírból, de ettem közepesnél jobb étteremben is, ahová az első látogatást követően muszáj volt minden nap elzarándokolni a megérdemelt fish and chipsünkért. Pedig nem is vagyok nagy halrajongó. Na de egy frissen sütött, néhány órája lehalászott tőkehalnak ki tudna ellenállni?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!