Facebook hozzászólás
367

Harcsaszeletek szőlős-boros mártásban

Ha valami van, ami miatt örülhetünk az ősznek, az a finom szőlő és a hamarosan induló szüreti szezon. Friss szőlővel és édes borral ajánlunk egy receptet.

Kép:Konyha&Fürdő magazin

Hozzávalók:

80 deka harcsafilé,
2 deci félédes fehérbor,
30 deka fehér csemegeszőlő,
1 fej vöröshagyma,
6-8 deka vaj,
kevés citromlé,
1 deci tejszín,
só, őrölt feketebors.

Elkészítése: a megmosott harcsafilét szeletekre vágjuk, ezeket sózzuk, borsozzuk, majd a vaj felén egy serpenyőben hirtelen mindkét oldalukon megpirítjuk. Ezután a szeleteket a maradék vajjal kikent sütőtálba tesszük, ráöntjük a bort, és a szeletekre vágott hagymával beborítjuk. Alufóliával befedve, forró sütőben 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A halszeleteket kiszedjük, a sütőlét leszűrjük, hozzáöntjük a tejszínt és a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, majd az egészet mártás sűrűségűre forraljuk. A halat tálra rakjuk, és melléöntjük a szőlős-boros mártást. Párolt rizzsel kínáljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!