Házi gnocchi zöld pestóval
Egyszerű és nagyon finom tésztaétel, bár kétségtelen, hogy kicsit munkás, különösen ahhoz képest, hogy gnocchit és pestót is lehet készen kapni. Ennek ellenére érdemes nekivágni, mert a befektetett munkát sokszorosan megtéríti a különleges végeredmény.
Hozzávalók
A tésztához
● 1 kiló burgonya
● 23-30 deka liszt
● 2 tojás
A pestóhoz
● 5 deka fenyőmag vagy dió
● 5 deka friss bazsalikom
● 10 deka reszelt parmezán sajt
● 2 gerezd zúzott fokhagyma
● 1 deci olívaolaj
● só, bors
Elkészítése
A meghámozott krumplit feltesszük főni, miután megpuhult, krumplinyomóval összetörjük. Amikor langyosra hűlt, a tojással és a liszttel összegyúrjuk. A tésztát zsemlenagyságú kupacokra bontjuk, ezeket hosszúkásra hengergetjük, és vágódeszkáról késsel 1-2 centis darabokat lobogó forró vízbe szaggatunk. Amikor a gnocchidarabok feljönnek a főzővíz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket.
A bazsalikomot, a fokhagymát és a fenyőmagot finoman összetörjük – hagyományosan fa- vagy kőmozsárban, de nyugodtan használhatunk óvatosan botmixert vagy turmixgépet is -, de vigyázzunk, hogy azért darabos maradjon. Amikor már majdnem pépes az állaga, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jól összekeverjük. Végül beledolgozzuk az olívaolajat.
A forró gnocchit megfogatjuk a pestóban, és így tálaljuk.
● Egy pestós ételhez mi mást lehetne ajánlani, mint a pestokészítéshez elengedhetetlen törőeszközt? Vagyis mozsarat.
Nehéz választani, hogy a fa- vagy a márványmozsár mellett tegyük-e le a voksot, így hát most kivételesen nem választottunk. A márványmozsár ára 1.290 forint, a famozsár pedig 3.390 forintba kerül.
Az Életforma Shopban ezek mellett más anyagú és árfekvésű mozsarat is találsz még.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.