Házi grillázs
Gyermekkorom egyik kedvence, a nagyi mindig kizsírozott fedőre öntötte. Alig vártam, hogy megkeményedjen és lehessen törni belőle. Számos felhasználási módja van, de csak úgy elszopogatni is érdemes.
Hozzávalók:
fél kg cukor
20 dkg durvára tört dió
Tapadásmentes serpenyőben megolvasztjuk a cukrot, ha aranysárga és folyós, akkor elkeverjük benne a diót. Kivajazott fedőre vagy tálcára esesleg sütőpapírra öntjük, vizes késsel elsimítjuk a masszát. Hagyjuk kicsit hűlni. Ha formázni akarjuk, azt még lnagyosan, megszilárdulása előtt tehetjük. Nagyon mutatós, ha csíkokra vágjuk és a darabokat megtekerjük. De lehet egyszerű négyzetekre is metélni.
Gyermekkoromban, mivel kevés volt a dió, pucult napraforgómaggal helyettesítettük. A pirított, nem sózott fajta nagyon finom a cukorral. Persze mogyoróval is remek csemege.
Rágcsának is finom, de ledarálva tészták ízesésére is alkalmas. Az összetört grillázst puding tetejére szórva feldobja a krémet. Ha nem édesszájú a család, akkor fémdobozban sokáig eláll.
Hozzászólás zárolva.