Facebook hozzászólás
2 810

Házi hagymás teljes kiőrlésű kenyér

Nehéz igazán jó, 100%-ban teljes kiőrlésű kenyeret találni. Sokkal egyszerűbb és biztosabb, ha mi magunk sütjük.  Ráadásul egy kis hagymával különlegesebbé tehetjük. Számos jótékony hatása mellett a népi gyógyászat a megfázásos betegségek ellenszereként is tekint rá.

Kép:BioTechUSA

Hozzávalók a kenyérhez:

  • kb. 450g teljes kiőrlésű liszt (zab, rozs, tönköly, durum stb)
  • kb. 3dl víz
  • csipetnyi só
  • 2-3ek kókuszolaj vagy más zsiradék,
  • kb. 10g élesztő vagy kovász
  • 1 fej hagyma felkockázva

Elkészítés:

  1. Az élesztőt egy kis langyos vízben megfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, hozzákeverjük az élesztőt is, és jól átgyúrjuk.
  2. Egy trapéz alakú sütőformába teszünk sütőpapírt, belehelyezzük a megformázott kenyerünket és letakarva állni hagyjuk még egy 40-50 percig, hogy hadd keljen.
  3. A sütőt 180°C- ra előmelegítjük és kb 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Tipp: én 40perc körül megkenem a tetejét felvert tojással, így szebben megsül és szép fényes barna lesz a teteje.

Jó sütögetést!

Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!