Házi készítésű ravioli spenóttal töltve
Házi tésztát készíteni maga a mennyország! Az ember elfeledkezik minden bajáról, amíg a tésztát nyújtja, tölti, abajgatja. Az egyik legjobb terápiás elfoglaltság. És ha nem fogy el a tészta frissen, nyugodtan megszáríthatjuk, jó lesz később. No nem a raviolit, az kizárólag frissen jó!
Hozzávalók:
50 dkg sima liszt
5 egész tojás
egy mokkáskanál só
egy gondolatnyi olívaolaj
liszt a szóráshoz, nyújtáshoz
30 dkg fagyasztott spenót felengedve, kinyomkodva
egy nagy gerezd fokhagyma
15 dkg ricotta
só, bors
vaj
Elkészítés:
A munkapultra szórtam az előzőleg kimért lisztet, mélyedést csináltam a közepébe, beleütöttem az öt tojást. Fokozatosan összekeverve a tojást a liszttel, sóval meggyúrtam a tésztát, dolgoztam vele kb. 10 percig, Amikor elég simának és ruganyosnak ítéltem a matériát, megspricceltem olajjal, és 20 percet hagytam pihenni. Ehhez a művelethez folpack fóliába tekertem. Elkészítettem a tölteléket: a fokhagymát apróra vagdaltam, egy kanálnyi vajon átforrósítottam, majd hozzáadtam a spenótot. Sóztam, borsoztam, majd hűlni hagytam. Amikor már csak langyos volt, hozzákevertem a ricottát. A tésztát többször áteresztettem a gépen, hosszú, arasznyi széles csíkok lettek belőle. Ezekre kis halmokban ráhelyeztem egy-egy kávéskanálnyi tölteléket, beborítottam egy másik tésztalappal, lelapogattam a töltelék körül a tésztát, összenyomkodtam, majd cakkos szélű formával kiszaggattam. Mehettek a sós vízbe főni úgy 5-7 percre. A tányéron olvasztott vajjal locsoltam meg, bőven adtam hozzá frissen reszelt parmezánt.
Hozzászólás zárolva.