Házi készítésű tagliatelle gombás, borsós mártással
Olaszországban a házi tészták készítésének tudománya generációról generációra öröklődik. A tésztát az asszonyok, lányok együtt készítik akár a ház előtt, vagy az udvaron ülnek össze.
Hozzávalók 4 fő részére:
300 g finomliszt
100 g durumliszt
4 tojás
250 g champignon megtisztítva, felszeletelve
200 g zöldborsó megfőzve
1/2 dl olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor pertezselyemzöld
250 ml főzőtejszín
40 g vaj
60 g parmezán
só, bors
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a tojással összegyúrom, és fél órára beteszem a hűtőbe pihentetni. A mártáshoz olivaolajon és a vajon a fokhagymát és az apróra vágott sonkát megfuttatom, hozzáadom a gombát és a főtt borsót. Összepárolom, majd hozzáadom a tejszínt, majd sózom, borsozom.
A tésztát kiveszem a hűtőből, nyújtógép segítségével a szokásos módon kinyújtom, az én gépemen van tagliatelle vágó, így azzal vágom össze. Ha neked nincs, akkor a kinyújtott csíkokat tekerd fel, majd keresztirányban vágj kb. 8 mm széles csíkokat. A tésztát sós vízben 2 perc alatt kifőzöm, leszűröm, hozzáadom a raguhoz. A tűzről levéve beleteszem az apróra vágott friss petrezselymet, és frissen reszelt parmezánnal tálalom.
Hozzászólás zárolva.