Házi langalló bolognai feltéttel – kicsit diétásan
Mondják langallónak, kenyérlángosnak, de még tökipomposnak is ezt a nagyon népszerű kelt tésztát, amely különböző feltétekkel igazi főétel is lehet. Ez a változat még a diétázóknak és az érzékeny gyomrúak sem fog megártani.
Hozzávalók: (a tésztához)
- 25 dkg diétás liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg túró,
- 1 élesztő
- 1 dl tej
- 1 teáskanál fruktóz
- só
Elkészítés:
A fruktózzal édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a liszttel elmorzsoljuk a vajat, a túrót, a sót, majd összedolgozzuk az élesztős masszával.Fél órát pihentetjük, egy centi vastagra kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, elősütjük, majd rátesszük a tejfölös-fokhagymás-baconos feltétet, amit sajttal megszórunk, vagy bolognai feltéttel tálaljuk.
Bolognai feltét:
- fél kg darált hús,
- fél liter paradicsomsűrítmény,
- fűszerek: pizzafűszer, oregánó, só, pici szárított petrezselyem, fokhagyma, ketchup, sajt.
Zsiradékon (én kókuszzsírt használtam) a hagymát megpirítjuk egy gerezd zúzott fokhagymával, majd hozzátesszük a darált húst. Összepirítjuk, és hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. „Összerottyantjuk”, kóstolgatjuk, fűszerezzük. Rápakoljuk az elősütött tésztára és összesütjük, a legvégén sajttal is megszórjuk.
A túró miatt nagyon könnyű, ízletes és diétás a tésztája, pizzatészta alapnak is kiváló. (Forrás.dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)
Hozzászólás zárolva.