Házi szörp, főzés nélkül – próbáld ki!
Egy-egy pohár szörp tökéletesen visszaadhatja a friss gyümölcs zamatát, illatát, sőt kedvező élettani hatását is élvezhetjük. Nyersen pedig a legtöbb hasznos anyag benne marad, és még télen is élvezhetjük!
Hozzávalók
● 1 kiló gyümölcs (málna, ribizli, meggy stb.)
● 5–7 deci lehűtött forralt víz
● 30–60 deka nádcukor
Elkészítése
A gyümölcsöket speciális, a magokat különválasztó gyümölcsdarálóval daráljuk le. Ha nincsen ilyen darálónk, nyugodtan használhatunk a paradicsomdarálót vagy paradicsompasszírozó is, de ebben az esetben, ha nem szeretjük a magokat a szörpben, érdemes szűrőn átszűrni a kész levet. A darálás után nyert gyümölcsléhez adjuk hozzá hidegen a felforralt vizet és a nádcukrot. Minél édesebb a gyümölcs, annál kevesebb cukrot kell hozzáadni.
Egy napig hagyjuk hűvös helyen pihenni, és néha kevergessük meg, hogy jól feloldódjon a cukor. Másnap töltsük sterilizált üvegekbe, amit celofánnal zárjunk le úgy, hogy a két benedvesített celofán közé tegyünk egy pici tartósítót (így nem érintkezik a lével). Nyersen a legtöbb hasznos anyag benne marad, és még télen is élvezhetjük! (Forrás: www.vitaminsziget.com)
● Gyümölcsszörpökhöz, ha nyersen, ha főzve készítjük is, mindenképpen kell valamilyen prés, daráló vagy passzírozó. Szerencsére egyik sem csak a befőzési időszakban használható, ez a búzafű- és gyümölcsdaráló friss gyümölcs- vagy zöldséglé készítéséhez is kiváló. Az ára most akciós: 6 395 forint.
Az Életforma Shopban természetesen a kisebb méretű, így jobban elpakolható passzírozó is kapható, méghozzá többféle! Nézd meg, érdemes!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.