Hideg meggyleves
Nyári hőségben egyszerűen nincs jobb, mint egy hideg gyümölcsleves. A jó gyümölcsleves bár tartalmas, mégsem vastag és nehéz a sűrítéstől, a gyümölcs megtartja szép élénk színét, a habarás nem csomós benne – és jó hideg!
Hozzávalók:
60 dkg magozott meggy,
1 citrom,
1 rúd fahéj,
5 db szegfűszeg,
250 ml tejszín,
a megy kétszeresének megfelelő víz
Elkészítés:
A meggyet a vízzel és a fűszerekkel felteszem főzni, a citromot kb. 1 centis karikákra vágom és azt is beleteszem. Forrástól számítva kb.10-15 perc kell neki. Lezárom, majd ha lejjebb hűlt, akkor a tejszínt is hozzáöntöm. Hűtőben fogyasztásig minimum 2-3 órát pihentetem . Tálaláskor aki szeretné díszítheti tejszínhabbal.
Hozzászólás zárolva.