Hús nélküli, különlegesen finom menüsor a tavasz jegyében
Vegetáriánis menüsor a tavasz jegyében. Hús nélküli, változatos ételeket kínálunk. Az elő- és főételek a Kárpátia étterem, a desszert a K+K Hotel Opera konyháján készültek.
Elkészítése: a tojássárgáját, a porcukrot és a citromhéjat egy tálban addig keverjük, amíg sűrű és halvány nem lesz. Kicsavarjuk a citromokat, a levet tegyük a zselatinnal egy kis lábosba, keverjük csomómentesre, hagyjuk állni öt percig, majd kis láng fölött keverjük, amíg a zselatin fel nem olvad. Ezután tegyünk bele 4 evőkanál tojáskeveréket, majd keverjük hozzá a maradékot. 10 percig pihentetjük, majd megkeverjük. Verjük fel a tejszínt, és adjuk hozzá, végül a keményre felvert tojásfehérjét is keverjük bele. Négy kehelybe osszuk szét, hűtőszekrényben egy órát hagyjuk pihenni, míg megszilárdul. Kelyhenként 2 gombóc citromfagyit tegyünk rá, locsoljuk meg camparival, díszítsük tejszínhabbal, mentalevéllel, koktélcseresznyével.
Az elő- és főételek a Kárpátia étterem, a desszert a K+K Hotel Opera konyháján készültek.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/1. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.