A FORRÓ NYÁRI NAPOKRA
Hűsítő levesek
Talán nem mondunk újat, hogy a kánikulában a friss, hideg levesek esnek a legjobban. S hogy ne kelljen hosszú időt töltened a konyhában, hoztunk három olyan pikáns levest, amelyek percek alatt elkészíthetők.
EGYSZER MUSZÁJ KIPRÓBÁLNI: UBORKALEVES
Hozzávalók 4 személyre: 2 kígyóuborka, 2 doboz joghurt, 1 citrom kifacsart leve, 1 liter húsleves alaplé, 5 dkg reszelt parmezán, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só és bors.
Elkészítés: Miután az uborkákat alaposan megmostuk, hámozzuk meg és vágjuk fel. A felkarikázott uborkák ezután mehetnek egy turmixgépbe, ahol pépesre dolgozzuk. A húsleves alaplét keverjük össze a joghurttal, a fokhagymával és a citromlével. Ezután mehet bele az uborkapép. Ízlés szerint lehet fűszerezni sóval, borssal és egy kis szerecsendióval. Hűtőben pár óra pihentetés után tálaljuk a levest, tetején a reszelt parmezánnal.
A SPANYOLOKTÓL: GAZPACHO
Hozzávalók 4 személyre: 400 g paradicsomkonzerv, egy kígyóuborka, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 kaliforniai paprika, friss vagy szárított bazsalikom, chiliszósz (aki szereti), 1evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál cukor, só és bors.
Elkészítés: ennél a receptél egyszerűbb aligha lehet, hiszen a fenti hozzávalókat miután összeaprítottad, csak egy turmixgépben kell alaposan összedolgozni és már kész is. Tálald kis csészékben, tejején pirítóssal. Díszítésnek használj friss mentát, apróra vágott paradicsomot és uborkát.
Hozzászólás zárolva.