Facebook hozzászólás
1 378

A FORRÓ NYÁRI NAPOKRA

Hűsítő levesek

Talán nem mondunk újat, hogy a kánikulában a friss, hideg levesek esnek a legjobban. S hogy ne kelljen hosszú időt töltened a konyhában, hoztunk három olyan pikáns levest, amelyek percek alatt elkészíthetők.   

EGY KLASSZIKUS: MEGGYLEVES

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg meggybefőtt, 1 doboz görög joghurt, 2 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál szegfűszeg, fél citrom lereszelt héja és kifacsart leve.

Elkészítés: a meggyet feltesszük 1 liter vízben főni. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom héját és levét, valamint a fűszereket. Forrás után még pár percig főzzük. Eközben a lisztet keverjük el a joghurttal és a forró meggylevesből 1-2 merőkanállal tegyünk hozzá. Keverjük simára, majd kis adagokban öntsük a leveshez. Ezután még egyszer forraljuk össze a levest. Legvégén akár kézi mixerrel is átdolgozhatjuk a levest, így teljesen sima krémlevest kapunk. A többi recepthez hasonlóan hűtés után tálaljuk.

Egész meggyel is kínálhatjuk (Fotó: Pinterest)
Egész meggyel is kínálhatjuk (Fotó: Pinterest)

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!