Facebook hozzászólás
1 517

Húsos leveles táska

Ha előfordul, hogy a bolognai ragunkból marad egy adag, netán kettő, le is fagyaszthatjuk, mert jól bírja a mélyhűtést, de készíthetünk belőle könnyű vacsorát, vagy vendégváró falatot is.

Húsos táska, Kép: ahogyeszkugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszkugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

1 adag bolognai szósz

1 csomag kinyújtott leveles tészta

1 tojás

Elkészítés:

A tésztát deszkára terítjük, és nagyjából 15×7 cm-es téglalapokra vágjuk. Minden téglalapra tegyünk egy púpozott teáskanálnyi tölteléket, egy a fontos, hogy ne a tészta közepére tegyük, hanem jobb vagy bal oldalára. Nedvesítsük meg vizes ujjunkkal a tészta széleit, majd hajtsuk félbe a téglalapot, a tésztát ért nedvességtől össze fog ragadni. Elősegíthetjük a biztos zárást azzal is, hogy egy villával végignyomkodjuk a táskák széleit, így egészen biztosan nem fog kifolyni a töltelék belőle. Kenjük le mindegyiket tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőbe tolva süssük szép pirosra.

Spenótos, túrós lepény
Tavasz közeledtével szívesen fogyasztunk minél több zöld növényt, spenótot, medvehagymát, újhagymát, mikor mi jelenik meg éppen a piacon. Ezt a receptet érdemes eltenni húsvétra is, nagy sikerünk lesz vele.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!