Húsos leveles táska
Ha előfordul, hogy a bolognai ragunkból marad egy adag, netán kettő, le is fagyaszthatjuk, mert jól bírja a mélyhűtést, de készíthetünk belőle könnyű vacsorát, vagy vendégváró falatot is.
Hozzávalók:
1 adag bolognai szósz
1 csomag kinyújtott leveles tészta
1 tojás
Elkészítés:
A tésztát deszkára terítjük, és nagyjából 15×7 cm-es téglalapokra vágjuk. Minden téglalapra tegyünk egy púpozott teáskanálnyi tölteléket, egy a fontos, hogy ne a tészta közepére tegyük, hanem jobb vagy bal oldalára. Nedvesítsük meg vizes ujjunkkal a tészta széleit, majd hajtsuk félbe a téglalapot, a tésztát ért nedvességtől össze fog ragadni. Elősegíthetjük a biztos zárást azzal is, hogy egy villával végignyomkodjuk a táskák széleit, így egészen biztosan nem fog kifolyni a töltelék belőle. Kenjük le mindegyiket tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőbe tolva süssük szép pirosra.
Hozzászólás zárolva.