Facebook hozzászólás
525

Húsvéti répás-mascarponés cupcake

Itt a húsvét, teljesen indokolt, hogy a családot ilyen helyes marcipán répával díszített cupcake-kel kényeztessük, és ha elegendőt sütünk, tán még a vendégeknek is jut.

Húsvéti répás cupcake, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
200 g reszelt répa
200 g zabliszt
10 g sütőpor
2 db közepes tojás
125 g étolaj
180 g cukornak megfelelő édesítőszer (eritrit és sztívia keverékét, negyedannyit használtam)
Díszítéshez:
250 g mascarpone
cukornak megfelelő édesítőszer
100 g narancssárga és zöld színű marcipán

Elkészítés:

A tésztához összekeverem a hozzávalókat, majd muffin papírral bélelt sütőformába töltöm és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöm.
Közben a marcipánt kézzel jó alaposan átgyúrom és megformázom a répákat.
Még 10-15 percig hagyom hűlni a sütőben, majd még ugyanennyi ideig szobahőmérsékleten is hagyom hűlni. A krémhez a mascarponét édesítem és a sütik tetejét megkenem vele, majd ráhelyezem a közben megformázott marcipán répákat.
A répák idővel tárolás közben bevizesednek, nem tudom milyen folyamat játszódik le, talán a mascarpone nedvességtartalmától lehet. Lényeg, ha szépen szeretnéd tálalni, a krémet és a répákat csak közvetlenül tálalás előtt tedd a sütikre. Kata receptjei a blogján.

Részeges túrós zabpalacsinta
Amikor egy hagyományos túrós palacsinta mellé egy zseniális ötlet nyomán tojáslikőr sodó kerül, na, az maga a mennyország.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!