Húsvéti répás-mascarponés cupcake
Itt a húsvét, teljesen indokolt, hogy a családot ilyen helyes marcipán répával díszített cupcake-kel kényeztessük, és ha elegendőt sütünk, tán még a vendégeknek is jut.
Hozzávalók:
200 g reszelt répa
200 g zabliszt
10 g sütőpor
2 db közepes tojás
125 g étolaj
180 g cukornak megfelelő édesítőszer (eritrit és sztívia keverékét, negyedannyit használtam)
Díszítéshez:
250 g mascarpone
cukornak megfelelő édesítőszer
100 g narancssárga és zöld színű marcipán
Elkészítés:
A tésztához összekeverem a hozzávalókat, majd muffin papírral bélelt sütőformába töltöm és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöm.
Közben a marcipánt kézzel jó alaposan átgyúrom és megformázom a répákat.
Még 10-15 percig hagyom hűlni a sütőben, majd még ugyanennyi ideig szobahőmérsékleten is hagyom hűlni. A krémhez a mascarponét édesítem és a sütik tetejét megkenem vele, majd ráhelyezem a közben megformázott marcipán répákat.
A répák idővel tárolás közben bevizesednek, nem tudom milyen folyamat játszódik le, talán a mascarpone nedvességtartalmától lehet. Lényeg, ha szépen szeretnéd tálalni, a krémet és a répákat csak közvetlenül tálalás előtt tedd a sütikre. Kata receptjei a blogján.
Hozzászólás zárolva.