A CSÁSZÁR MORZSÁJA
Hütte-kaja otthon
Nekünk már összeforrt a síelés az osztrák hegyi gasztronómiával. Nincs jobb, mint két siklás között egy forró lebenknödelsuppét (májgombóc leves) bekanalazni, most a császármorzsát készítjük el, ami egyáltalán nem azonos a magyar császármorzsával!
Régebben videót is mutattunk róla, hogyan készül, de most sem hagyhattuk ki! Figyelem! A két recept nem pontosan ugyanaz!
Hozzávalók:
20 dkg liszt
4 db tojás
3 dl tej
30 gramm mazsola
40 gramm vaj
1 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só
Elkészítés:
A palacsintatésztához hasonlóan keverjük össze a lisztet, tejet és a tojássárgákat. A félretett tojásfehérjékből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk bele a masszába. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a csipet sót és a mazsolát, ez utóbbi ki is hagyható, ha nem kedveljük. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és óvatosan öntsük bele a tésztamasszát. Fedő alatt süssük kb. 5 percig. Ha már pirosra sült, fakanállal vágjuk 4 részre, fordítsuk meg, majd a másik oldalát is pirítsuk meg fedő alatt. Végül tépkedjük szét kisebb darabokra a tésztát, szórjunk rá egy kanál cukrot, és még kicsit pirítsuk át! Melegen, porcukorral meghintve, almaszósszal, lekvárral vagy befőttel tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólás zárolva.