Indiai vajas csirke
Az indiai konyhát általában kevésbé ismerjük, én az utóbbi időben kezdtem el ismerkedni vele. Ez az egyik első próbálkozás eredménye, nem is lett rossz, meg vagyok vele elégedve. Mindig elképzelem, ha egy autentikus indiai főkóstoló tányérjába került volna, vajon mit szólna?
Hozzávalók:
2 ek ghee, azaz tisztított vaj (növényi olajjal helyettesíthető)
2 ek vaj
50 dkg csirkemell
2 db salotta hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 csapott ek garam masala
2 ek citromlé
1 kávéskanál chili pehely (vagy kettő, aki jobban bírja)
2 dl joghurt
200 ml habtejszín
1 doboz hámozott paradicsom
1 kk görögszéna
0.25 csokor koriander
só ízlés szerint
1 teáskanál római kömény
Elkészítés:
A csirkemellet falatnyi darabokra vágom, a salottát, fokhagymát és a gyömbért nagyon finomra vágom.
Egy nagyobb serpenyőben felmelegítem a ghee-t, és ráteszem a hagymát. Közepes lángon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a húst és pár perc alatt fehérre pirítom, csak annyira, hogy legyen egy kis kérge. Hozzáadom a gyömbért és a fokhagymát is, 1-2 percig sütöm. Mehet rá az összes fűszer és a citrom leve, a vaj újabb 1-2 percre. Hozzáadom a felkockázott paradicsomot, és kb. 10 percig főzöm. Egy villával szétnyomkodom a paradicsomot (ha még nem lenne szétfőve). Hozzáadom a joghurtot és a tejszínt, elkeverem, és pár percig összefőzöm. Kata blogját még több recepttel itt találjátok.
Hozzászólás zárolva.