Facebook hozzászólás
1 395

Indul a padlizsán szezon, ne tétlenkedj!

Egyre több és egyre szebb lila, feszes héjú, csillogó padlizsánnal találkozom a Bosnyák téri piacon, ahová heti rendszerességgel járok, nyáron akár többször is megfordulok ott. Érdemes sokféle padlizsán receptet kipróbálni, mert nagyon egészséges zöldség, ilyenkor nem is drága, úgyhogy szeretettel ajánlom összeállításomat.

Töltött padlizsán, Kép: maxpixel.freegreatpicture.com
Kép: maxpixel.freegreatpicture.com

Felsorolni sem lehet szinte, mennyi csodás töltelékkel gazdagíthatjuk a padlizsánt a hústól kezdve a zöldségeken át. Ez egy egészséges változat tofuval és barna rizzsel. Receptjét a képre kattintva olvashatod.

 

 

 

 

 

 

 

Padlizsánfasírt, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

Bizony, az olaszok a padlizsánból is képesek csodálatos fasírtszerű ételt alkotni, na ná, hogy paradicsom mártással körítve! Receptért kattints a fotóra!

 

 

 

 

 

 

Sült padlizsán, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

 

A baba ganoush egy füstös, telt ízű padlizsánkrém, a libanoni konyha egyik legjobb darabja. Sokan összetévesztik a hummusszal, pedig az csicseriborsóból készül, a baba ganoush pedig padlizsánkrém. A közös pont a tahini, azaz szezámpaszta. Katt a képre!

 

 

 

 

 

Görög muszaka, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

 

Érdemes kipróbálni más nemzetek konyháinak klasszikus receptjeit, ezzel nemcsak szuper íz-élményekben lehet részünk, de megtanulhatunk más konyhatechnikai eljárásokat is. A görögök muszakája remek kiindulópont, hogy körülnézzünk a nagyvilágban.

 

 

 

 

 

 

Túróval töltött padlizsán
Túróval töltött padlizsán

 

 

Végül, de nem utolsó sorban egy könnyed vacsora, túróval, tejföllel, padlizsánnal. Diétában is remek választás. A receptet a képre kattintva éred el.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!