Facebook hozzászólás
617

Ír szódás kenyér

Személyes ismeretségünk egy New Jersey-i pékségben köttetett, amely pékség arról híres, hogy az üzembe a vásárlók bemehetnek, és az állványokról maguk választhatják ki a számukra szimpatikus kenyereket, pékárukat, de akár abból a gépből is kikapkodhatják a forró péksüteményt, amelynek futószalagjáról azok tűzforróan kisétálnak a kemencéből.

Ír szódás kenyér, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
400 ml író (300 ml joghurt+100 ml víz keverékével helyettesíthető)

Elkészítés:
A száraz anyagokat egy tálba teszem, és a vízzel kevert joghurtot hozzáöntöm. Kézzel nagyjából összeállítom, majd lisztezett deszkán megformázom. Nem kell sem sokat gyúrni, sem keleszteni, amint megformáltuk a cipót, mehet is a liszttel kicsit meghintett sütőpapírra, aztán a tepsibe.
200 fokon sül meg 30 perc alatt. Ellenőrizzük, ad-e szépen kongó hangot az alja ütögetésre, mielőtt elzárjuk a gázt.
Akkor lehet szépen szeletelni, ha teljesen kihűlt, de ki tudja azt kivárni?

 

Juhtúrós, krémsajtos kence
Az ír szódás kenyérhez egy kiváló kiegészítő ez a juhtúrós, krémsajtos kence, mindkettőt hónunk alá csapva akár egy házibuliba is elindulhatunk, nem fogunk szégyent vallani egyikkel sem.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!