Isteni finom mandulás csirkemáj
A mandula a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi, és májjal együtt nagyon finom! Minden májjal, de ez talán a legolcsóbb. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető!
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
2-3 tojás
1-2 kanál tej
10 dkg liszt
1 csomag vékony szeletekre vágott mandula
zsemlemorzsa
só
olaj
Elkészítése:
A megtisztított csirkemájat először lisztbe, utána kevés sós tejjel elkevert, felvert tojásba, majd a mandulaszeletkékbe mártjuk, és forró olajban kisütjük.
Készíthetjük úgy, hogy a tojás után zsemlemorzsába mártjuk és a bepanírozott májakat megtűzdeljük a mandulalapokkal, majd forró olajban kisütjük. Vajas krumplipürével és csalamádéval tálaljuk.
Mandulalapocskák készen is kaphatók, de otthon is elkészíthetjük: a csonthéjától megfosztott mandulákat leforrázzuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és a héjukat kézzel ledörzsöljük, majd késsel apró szeletekre felvagdossuk.
Hozzászólás zárolva.