Facebook hozzászólás
573

Ízbomba saláta sajttal, kolbásszal

Egy tévéműsorban láttam meg ezt a receptet, egy huszonéves ír szakács, Donal Skehan készítette el ezt a salátát, amihez minden hozzávalót megkaphatunk itthon is, úgyhogy mindenképpen kipróbálásra ajánlom ezt a finom, egészséges salátát.

Csirkesaláta Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
3 db szívsaláta
néhány karika minőségi füstölt kolbász
1 grillezni való sajt, szerintem a Hajdú a legjobb
1 fej lilahagyma
vinaigrette öntet
5-6 aszalt, olajban eltett paradicsom

Elkészítés:

A kolbászkarikákat forró serpenyőben hirtelen átsütjük, törlőpapírra szedve hűlni hagyjuk. A sajtot szárazra töröljük, felkockázzuk és átsütjük. Én most egy kevés kolbász zsírt használtam ehhez. Közben a salátát leveleire szedjük, tálba rendezzük és elkészítjük a vinaigrette öntetet 3 rész olaj, 1 rész balzsamecet, só és mustár felhasználásával.

A tálba beleszórjuk a kolbász karikákat, sajtkockákat, a felaprított paradicsomot, tetejére a lilahagyma karikákat, és nyakon öntjük az öntettel.

Nyers céklasaláta – Márti üdítő ötlete
Kedvencem a cékla, minden módon elkészítve! Igaz, hogy mindkét kezed bíborvörös, mire elkészül, de kit érdekel? Tudjuk, hogy a keleti orvoslás egyik legnagyobb “fegyvere” a cékla, de a Földközi-tenger környékén is már 3 ezer éve ismerik. Csökkenti a vérnyomást, a koleszterin szintet, a csontritkulás, a szívroham veszélyét, rengeteg benne az antioxidáns, a folsav… és isteni finom! Ha még nem próbáltad, itt az idő!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!