Facebook hozzászólás
676

Japán saláta – ez aztán különleges!

A salátákat szokás azzal vádolni, hogy unalmas ételek. Hát, ez biztosan nem az! Zöldség is, gyümölcs is, no meg egy kis alkohol is van benne, csak az íze kedvéért.

A japánok alapélelmiszere a salátából sem hiányzik – Kép: flickr

Hozzávalók
1 nagy alma
1 kígyóuborka
1 szál póréhagyma
1 jégcsapretek
4 kínaikel-levél
20 deka sárgadinnye
fél-fél deci rizspálinka és szójaszósz
1 citrom leve
1 evőkanál puhára főtt rizs
1 kiskanál cukor

Elkészítése
A pórét, az uborkát és a kelt vékony csíkokra vágjuk, a retket felszeleteljük. A főtt rizst összekeverjük a pálinkával, a szójával, a cukorral édesítjük, majd leöntjük vele a felszeletelt retket, és fél–egy órán át benne hagyjuk. Tálalás előtt felkockázzuk az almát és a dinnyét, és hozzákeverjük a retekhez, és az egészet jól összekeverjük.

Életforma-tippek

Ehhez a különleges salátához egy különleges salátástálat ajánlunk, hozzá való kiszedőkanállal és -villával. Nagyon szép és stílusos ez a fa-üveg kombináció. Meg persze praktikus is…
Emellett az Életforma Shopban sokféle salátákhoz való hasznos és szép eszközt találhatsz a  a kis salátás tálkáktól a kiszedőcsipeszekig.

További Életforma-receptek itt!

 


Érdekes vásárlói elemzések

és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!