Joghurtos uborkaturmix
A nyári hőségben íme egy előételként, leves helyett kínálható egyszerű, hűsítő recept.
Hozzávalók: (4 személyre)
6 doboz natúr joghurt
60 dkg kígyó uborka
kis fej vöröshagyma (vagy új hagyma)
1 fej fokhagyma
só, fehér bors, citromlé, friss kapor
Elkészítés:
A hozzávalókat megtisztítjuk, a hagymát, fokhagymát felvágjuk, az uborkát felkarikázzuk, és az összes hozzávalót a joghurttal betesszük a turmixgépbe, vagy egy nagy tálba, ha botturmix gépünk van. Az egészet összeturmixoljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal, citromlével, kaporral – ízlés szerint.
Hosszú üvegpohárba töltjük, szélét uborka karikával díszíthetjük.
Hozzászólás zárolva.