Facebook hozzászólás
864

Juhtúrós lasagne

Számtalan fajtája van a lasagnénak, tölthetünk a tésztalapok közé fűszeres darált húst, spenótot, ricottát, zöldségeket, vagy juhtúrót, mint ennél a receptnél.

Juhtúrós lasagne, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
25 dkg lasagne tészta
25 dkg juhtúró
1 csokor friss bazsalikom
1 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kávéskanál szárított oregánó
25 dkg mozzarella
2 evőkanál olaj
3 evőkanál reszelt parmezán
2 tojás
5 dl paradicsom passata

Elkészítés:
A tészta lapokat néhány percre forrásban lévő sós vízbe dobjuk, megfőzzük, leszűrjük. Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk. A juhtúrót összekeverjük a reszept sajttal, a tojásokkal, a felaprított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, egy kevés sóval, borssal ízesítjük. A tepsi alját megkenjük paradicsomszósszal, ráfektetjük a tésztalapokat, hogy befedjék a tepsit, majd egy rétes juhtúrós massza, paradicsomszósz, karikázott mozzarella következik, majd ismét tészta, túró, paradicsomszósz, sajt. A tetejére mozzarella kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Lasagne, ahogy nálam készül
Sokféle változata létezik a lasagnénak, számtalan variációban tölthetjük meg a csodás tojásos tésztalapokat. Ez a recept spenóttal és túróval készült.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!