Facebook hozzászólás
1 040

HENI SÜT NEKED

Juhtúrós pite sült paradicsommal

Ámon Heni, a Heni süt neked blog írója ismét egy remek recepttel jelentkezik oldalunkon, amely szintén a nyár ízbombáit helyezi középpontba.

Egy könnyű, nyári pitét ajánlok most a figyelmetekbe, aminek egyszerűsége és natúr szépsége olyan magával ragadó, hogy amikor elkészül, csak megszeppenve álljuk körül és senki nem mer belevágni. A nyár színei köszönnek vissza ebben a tálon, a juhtúrós alap pedig egy könnyed ízvilágot teremt meg a sós piték világában.

Juhtúrós pite sült paradicsommal. Fotó: Ámon Heni
Juhtúrós pite sült paradicsommal. Fotó: Ámon Heni

 

De nyugodjon meg mindenki, mert az előbb említett megszeppent állapot hamar elillan, ha az ember egy jó mélyet beleszippant e  csodás étel feláramló gőzébe, és azonnal akar belőle egy szeletet! A kés máris a kézben és nem sokkal később csak a morzsák maradnak emlékül, hogy valaha itt egy jófajta túrós pite pihent. Miután az ember mohó egy típus, így csak arra tud gondolni pár perc múlva, hogy mikor készül egy újabb adag?

Mentes változatban is finom. Fotó: Ámon Heni
Mentes változatban is finom. Fotó: Ámon Heni

Hozzávalók 4-6 főre: 1 csomag pizzatészta (Tante Fanny – nekem ez jött be leginkább) – gm-diétában pedig Mester leveles tészta, 15 dkg juhtúró – laktózmentes diétában lm túró, 10 dkg tehéntúró – lm diétában lm túró, 2 ek tejföl – lm diétában lm tejföl, 2 db tojás, só, bors, színes paradicsomok, friss bazsalikom, chilipehely – opcionális.

Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra! Egy 22 cm-es piteformába belevágunk egy akkora sütőpapírt, hogy kissé túlérjen a szegélyen, majd belefektetjük a kicsomagolt tésztát. Összekeverjük a túrókat a tejföllel és a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, belevágunk pár levél friss bazsalikomot, és ha szeretnénk, hogy egy kicsit tüzes legyen az íze, akkor szórjuk meg kevés chilipehellyel. Öntsük ezt a keveréket a tésztára, majd fedjük le a felkarikázott paradicsomokkal. Sózzuk meg a tetejét és szórjuk meg ezt is pár bazsalikom levéllel. Helyezzük az előmelegített sütőbe, vegyük vissza a hőt 180 fokra és tegyük légkeverésre (ha nincs ilyen program a sütőn, az se baj). Süssük kb. 45 percig. A lényeg, hogy a töltelék már ne legyen folyós, süljön át, szilárduljon meg a közepénél is.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!