Facebook hozzászólás
1 884

Juhtúrós zabpogácsa

Egy jó pogácsa recept aranyat ér, és ez különösen igaz, ha egy egészséges zabos változatról van szó, ami mondjuk mangalica zsírral készül. Lehetne még mindezt fokozni? Hát én megfejeltem még egy jó adag finom juhtúróval is.

Juhtúrós zabpogácsa, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók (kb. 70-80 db pogácsához):
25 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
25 dkg túró (fele juhtúró, fele tehéntúró)
15 dkg mangalica zsír
0,25 dl tejszín
2 csipet só
1 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
1 tojás

Elkészítése:
A lisztben elkeverem a sót, majd a hideg zsírral összemorzsolom, jöhet bele a kétféle túró, majd a cukor és az élesztőt is belemorzsolom.
A tejszínt a masszához öntöm, és sima masszává dolgozom, majd kinyújtom, és oldalról behajtogatom. Ezt háromszor megismétlem, majd kb 1 cm vastagra kinyújtom és fagyasztóba teszem dermedni kb fél órára.
A tésztából 2-3 cm átmérőjű pogácsákat szúrok ki és tojással lekenem a tetejüket, 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 15 percig  aranybarnára sütöm.

Forrás: http://receptguru.cafeblog.hu

Juhtúrós pogácsa, ami percek alatt elfogy
Ne legyenek illúzióink: ez a pogácsa amilyen gyorsan készül, pont olyan gyorsan fogy is el. Raktározni belőle nem érdemes, is nem is lehet. Ebből az adagból elég becsületes mennyiség lesz.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!