Facebook hozzászólás
269

Kakaós kókuszos

Csokis és kókuszos, rossz nem lehet! Kicsit macerás, ám kezdőknek is ajánlható, mert nehét elrontani ezt a süteményt. A krém töményen kókuszos, így a cukrozással vigyázzunk.

Hozzávalók:

A tésztához

6 kanál evőkanál liszt

1 evőkanál kakaópor

1 csomag sütőpor

6 evőkanál cukor

6 tojás

A krémhez

fél liter tej

20 dkg kókuszreszelék

4 evőkanál vaníliás pudingpor

5 dkg vaj

2 evőkanál cukor

 

A tészta klasszikus kakaós piskóta. Verjük habbá a tojások fehérjét, keverjük össze a cukrot a tojássárgákkal majd a két masszát óvatosan dolgozzuk össze. Kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet és a kakaóport. A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és tegyük előmelegített sütőbe. Tűpróbáig süssük.

Néhány kanál tejet dolgozzunk össze a pudingporral, a többi tejet melegítsük fel és adjuk hozzá a csomómentesre kevert pudingporos masszát. Keverjük el benne a kókuszreszeléket és a cukrot, főzzük sűrűre. Majd hűtsük le és keverjük el benne a vajat.

Aki ügyes az a megsült tésztát hosszában kettévághatja, én az egyszerűbb megoldást szoktam választani, keresztben vágom el a kakaós piskótát. Egyik lapot megkenem a krémmel és befedem a másik lappal. Csokimázzal tovább turbózható a sütemény.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!