Facebook hozzászólás
201

Kapros libaaprólék-leves

Bár Márton nap már éppen elmúlt, a libáról azért nem érdemes lemondani. Az aprólék is finom és nem is olyan borsos az ára.

Kép:sxc

Hozzávalók:

1,5 kiló libaaprólék (2 nyak, 1 liba far-hát, 2 szárnya, 2-3 zúza), 1 fej vöröshagyma, 2 fehérrépa, 3 sárgarépa, kis darab zeller és karalábé, 1 kisebb paradicsom és zöldparika, 1 csomag friss kapor, 2 evőkanál olaj, pár csepp citromlé, 1 evőkanál liszt, 1,5 deci tejföl.

Elkészítés:

a libaaprólék bőrét és a rajtuk lévő zsiradékot leszedjük, a húst apró darabokra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon átpirítjuk, beletesszük az aprólékot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd vízzel felöntjük, és gyöngyöző forrással főzni kezdjük. Mikor a hús már majdnem puha, beletesszük a zöldségeket, és készre főzzük. A lisztet a tejföllel csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és a levesbe keverjük, majd felforraljuk. Végül néhány csepp citromlével ízesítjük és burgonyagombóccal tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!