Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 1 kiló túró, 5 tojás, 5 csomag vaníliás cukor, 30 deka gyalult tök, 1 csomag kapor.
Elkészítése: a réteslapok kétharmadát vajjal megkenve pirosra sütjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, pici sót, vágott kaprot, majd a tojásfehérje habjával lazítjuk. A gyalult tököt pici vajon megfonnyasztjuk, és a túró egyötödével elkeverjük. A kivajazott tepsi aljába egy sor sült réteslapot rakunk, erre tesszük a túró kétötöd részét, majd egy újabb sült réteslap következik, erre kerül a tök, ezután újabb sült réteslap jön és a maradék túró. A tetejét nyers réteslappal beborítjuk, tojássárgájával megkenjük, és közepes hőmérsékletű sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.