Kapros-uborkás tésztasaláta
A tésztasalátában az a jó, hogy összetevőit kedvünkre variálhatjuk, elkészítése pedig nagyon egyszerű. Ez a kapros-uborkás változat nemcsak színében, de ízvilágában is rendkívül üdítő nyári egytál étel.
Hozzávalók:
- 30-35 deka tészta
- 5 közepes uborka( vagy 2 kígyóuborka)
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 pohár joghurt (kb.1 deci)
- 2 kk friss kapor
- 2 kanál citromlé
- 1 kanál olíva olaj
- 2 kk mustár
- csipetnyi cukor,
- csipetnyi himalája só
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés bors
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük (bő víz, kevés só, 1 kanál olaj), majd hűlni hagyjuk.
Az uborkákat meghámozzuk, tökreszelőn legyaluljuk és enyhén besózzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, ugyanígy a kb.egy csomag kaprot.
Az uborkát kicsavarjuk és a kaporral, valamint a feldarabolt hagymával együtt a kihűlt tésztához adjuk, majd átforgatjuk. Amíg ezek kicsit „szokják” egymást, elkészítjük az öntetet. A joghurtba belecsavarunk 2 kiskanálnyi citromlét, hozzáadjuk a csipet cukrot, a mustárt, a borsot és az olíva olajat és belepréseljük az egy gerezd fokhagymát. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a tésztára és alaposan átforgatjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük hűlni és összeérni. Önállóan is megállja a helyét, de natúr húsok társaként is kiváló.
Kíváncsi vagy, hogy ez a színes babsaláta mitől olyan különleges? Kattints a receptre!
Hozzászólás zárolva.