Facebook hozzászólás
1 657

Karadjordjevo szelet – szerb ételkülönlegesség

Nem, nem süteményt, hanem egy isteni húsételt rejt a cím. Ezzel a Szerbiában kóstolt étellel egyszerre 2 receptet is kaptunk, mert a töltelék sem mindennapi. Ízleni fog!

Karadjordjevo szelet
Karadjordjevo szelet

Hozzávalók:

80 deka sertéskaraj
10 deka kajmak
30 g liszt
tojás
30 g kenyérmorzsa,
só, étolaj

Elkészítés:
Nagyobb karajszeleteket kiklopfoljunk, és enyhén megsózzuk. Megtöltjük a kajmakkal, szorosan feltekerjük és duplán bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.

 

 

Kajmak

 

Gyors kajmak:

 

10 deka vaj
10 deka kemény fetasajt
1 deci tejföl

A hozzávalókat habosra keverjük. (Nem kell sózni, mert a feta sós.) Húsok töltelékeként használják, de pirítósra is kiváló.

Bögrés fügés pite – déli szomszédunktól
Aki a fügét szereti, az most örülhet, hogy tészta formájában is találkozhat vele, mondjuk egy kellemes vasárnap délután. Ez az egyszerű, de nagyon finom süteményrecept Szerbiából érkezett.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!