Karadjordjevo szelet – szerb ételkülönlegesség
Nem, nem süteményt, hanem egy isteni húsételt rejt a cím. Ezzel a Szerbiában kóstolt étellel egyszerre 2 receptet is kaptunk, mert a töltelék sem mindennapi. Ízleni fog!
Hozzávalók:
80 deka sertéskaraj
10 deka kajmak
30 g liszt
tojás
30 g kenyérmorzsa,
só, étolaj
Elkészítés:
Nagyobb karajszeleteket kiklopfoljunk, és enyhén megsózzuk. Megtöltjük a kajmakkal, szorosan feltekerjük és duplán bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
Gyors kajmak:
10 deka vaj
10 deka kemény fetasajt
1 deci tejföl
A hozzávalókat habosra keverjük. (Nem kell sózni, mert a feta sós.) Húsok töltelékeként használják, de pirítósra is kiváló.
Hozzászólás zárolva.