Facebook hozzászólás
1 890

Karalábé főzelék

A kulcskérdés a jó karalábé. A jó karalábé elsősorban is nehéz. Másodsorban a levelei nem fonnyadtak, nem sárgák, hanem élénk zöldek és frissek. A gyökér felőli rész sem beszáradt, „öreg”. Ha ezeknek a szempontoknak megfelel, nyugodtan hazavihetjük.

Karalábé főzelék, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

3-4 db karalábé
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
tej
egy csokor petrezselyem

sok bors

Elkészítés:

A karalábékat meghámozzuk, korongokra majd kis hasábokra vágjuk. Megmelegítjük az olajat, és elkezdjük rajta dinsztelni a karalábét. Sózzuk meg! Időnként egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk a zöldséget. Amikor az utolsó adag vizet is elfőtte és zsírjára sült, meghintjük a liszttel, alaposan átkeverjük, kicsit meg is pirítjuk a lisztet, majd felöntjük a hideg tejjel. A tej mennyisége attól függ, mennyire sűrűn vagy hígan szeretjük a főzeléket. Ha kevésnek találjuk, öntsünk még rá.
Felforraljuk, és néhány percig szelíden rotyogtatjuk, hogy a liszt nyers íze eltűnjön. Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemet, megborsozzuk és tálaljuk.

Töltött karalábé
Sokaknak nem tűnnek elég zsengének azok a nagyfejű karalábék, amiket a piacon kapni lehet. Pedig azok, és tölteni csak ezek jók. A látszat ellenére nem bonyolult ez a recept, s nem is vesz túl sok időt igénybe.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!