Karalábé leves húsgombóccal
Harsogóan friss, ropogós, lédús tavasszal a karalábé, rövid főzési idő is elég neki. Ez a húsgombócos változat elég laktató, remek szereplője lehet egy könnyű tavaszi ebédnek.
Hozzávalók:
2 db karalábé
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
20 dkg darált sertéscomb
1 evőkanál rizs
1 tojás
1,5 liter zöldség- vagy csirke alaplé
1 csapott evőkanál liszt
pirospaprika
só
bors
olaj
1 nagy csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, várjuk őket nagyjából egyforma kockákra, hasábokra tetszés szerint. Egy kevés forró olajon dinszteljük őket 4-5 percig, közben folyamatosan kavargassuk! Eközben a répából kioldódik a karotin, szép alapszínt adva a levesünknek. Szórjuk meg a zöldségeket a liszttel, kicsit keverjük át, adjunk hozzá egy kevés pirospaprikát, majd öntsük fel forró alaplével. Sózzuk, borsozzuk. A darált húst ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a rizst, a tojást, majd diónyi gombócokat formálunk a masszából, és a fővő levesbe dobjuk őket. Nagyjából 15-20 perc alatt a gombócok megfőnek. Ekkor szórjuk meg gazdagon a levest friss petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.
Hozzászólás zárolva.