Karamellás alma
Bár idehaza egyelőre nem szokás balázsolni, de már sok gyerek kap édességeket a töklámpás mellé halloweenra. Hogy ne csak csoki kerüljön a tökbe, íme egy gyümölcsös édesség, ami gyorsan elkészül és a gyerekek szívesen rágcsálják.
Hozzávalók:
8 kisebb alma
fél kiló cukor
2 dl víz
5 evőkanál méz
hurkapálcák vagy bambusz nyársak
sütőpapír
olaj
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, a mézet hozzákeverjük. Fél óra forralás elég szokott lenni, hogy a cukor karamellizálódjon. Közben az almákat mossuk meg és a vizet itassuk le róla papírtörlővel. Minden almát szúrjunk fel egy pálcikára. A sütőpapírt tegyük tálcára és kenjük meg egy kevés olajjal, hogy ne ragadjon majd rá a cukros alma.
Ha kész a szirup, akkor az almákat mártsuk bele a pálcikánál fogva, majd tegyük a sütőpapírra, ha megszáradt akkor vihetik a gyerekek.
Hozzászólás zárolva.