Kavart túrós
Szuper jó, amikor úgy süthetünk süteményt a családnak, hogy utána nem szalad a konyha, és nem kell két órán át mosogatni. Ez a recept egyetlen edényben elkészülhet, és már csak a tepsit kell utána használatba vennünk.
Hozzávalók a tésztához:
2 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál olaj
9 evőkanál tej
12 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
a töltelékhez:
50 dkg túró
5 evőkanál cukor
1 evőkanál dara
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal kikeverjük, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután alaposan összekevertük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük. A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk a túrót, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük.
Hozzászólás zárolva.